raindrop 

De Raindrop massage is in de jaren 80 ontwikkeld door D. Gary Young. Het is een ontspannende massage, waarbij essentiële oliën gebruikt worden.
Een Raindrop behandeling helpt om rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren te verminderen. Het kan je immuunsysteem versterken, geeft je nieuwe energie en helpt je te ontspannen.
De Raindrop massage is een massage die begint bij de voeten. De voeten worden eerst met Valor behandeld. Je kunt de rustgevende werking dan al voelen. Valor werkt erg rustgevend en ruikt ook nog eens erg lekker. Door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten je innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.
Daarna worden de verschillende essentiële oliën een voor een op de rug gedruppeld. Door het opbrengen van de olie op je rug met lichte bewegingen en lichte massagetechnieken trekken de plantaardige stoffen in je rugspieren. De ontspannende werking kan nog wel een paar dagen gevoeld worden.
De oliën die gebruikt worden bij de Raindrop massage:

Valor: ingrediënten zijn Spar, Rozenhout, Wierook, Blauwe boerenwormkruid en Lavendel. Valor werkt op de fysieke, geestelijke, energetische en spirituele levels. Zorgt voor een goede balans en moed.
Oregano: heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Thijm: is zeer antibacterieel, voorkomt de groei van infectie veroorzakende micro-organismen (virussen, schimmels en parasieten).
Basilicum: ontspant de spieren en is daarnaast ontstekingsremmend en antibacterieel.
Cipres: bevordert de circulatie, vermindert spasme en zwellingen en helpt weefsel te herstellen.
Wintergroen: is ontstekingsremmend en vermindert pijn, is perfect voor botten, gewrichten en spieren.
Marjolein: is antiseptisch en antibacterieel, ontspant zenuwen en spieren en helpt de spieren te versterken.
Pepermunt: Helpt alle oliën beter in te trekken in de huid. Bestrijdt pijn, stimuleert de circulatie en verkoelt ontstoken weefsel.
Aroma Siez: ingrediënten zijn Basilicum, Cipres, Marjolein, Lavendel, Pepermunt. Aroma Siez is ontstekingsremmend, ontspant spieren, bevordert de circulatie en vermindert hoofdpijn.

 

“Ik heb een raindropmassage gehad en wil graag mijn positieve ervaring delen.
Het begint met de voeten, het voelt zo enorm ontspannen, je wordt vanzelf rustig.
Ik vond het fijn dat de tijd er voor genomen werd, alsof ik een paar nieuwe voeten kreeg.

Daarna de rug, van boven naar beneden, heerlijk langs de wervel, tot aan de nek.
Verschillende oliën worden op je rug gedruppeld, net of je in de regen staat. Daarna worden deze oliën ingemasseerd en het voelt als een warme deken, na een regenbui, heerlijk.
Als laatste wordt de nek en je voorhoofd en je gezicht licht gemasseerd, complete ontspanning wederom, top.

Raindropmassage, echt doen!”

Lucienne (Abbenes)

 

“Net een overheerlijke Raindrop massage gehad, wat een ervaring echt heerlijk!

Eerst worden je voeten gedaan, je voelt je langzaam helemaal ontspannen worden, daarna worden de oliën een voor een op je rug gedruppeld en krijg je een heerlijke rug massage. Als laatste word je nek, hoofd en gezicht licht gemasseerd!

Je komt echt helemaal tot rust, je voelt de oliën in je lijf trekken en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Ik kan echt iedereen de Raindrop massage aanraden, even een moment voor jezelf!”

Saskia (Hillegom)